15 Μάιος 2019, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2019, 17:04

Η Γενοκτονία των Ποντίων μέσα από μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο

  • Ηρώδειο: Το φθινοπωρινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
    (Φωτ.: gtp.gr)

Την Κυριακή 19 Μαΐου (ώρα 20:30) η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών, υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής στα θύματα που άφησε πίσω της η Γενοκτονία των Ποντίων. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη της δεύτερης και σκληρότερης φάσης της Γενοκτονίας, διοργανώνεται μια παράσταση που θα έχει τίτλο «Πόντος: Σταύρωση και Μνήμη».

Η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών και η ΠΟΕ, μέσω αυτής της εκδήλωσης στο Ηρώδειο, στέλνουν μήνυμα ενότητας σε όλους τους Ποντίους.

Για της ανάγκες της παράστασης τις δυνάμεις τους ενώνουν πολλοί μουσικοί και καλλιτέχνες, οι οποίοι και θα μαγέψουν από σκηνής το κατάμεστο Ηρώδειο (τα δωρεάν δελτία εισόδου που διατίθενταν μέσω της ticketmaster.gr έχουν πλέον εξαντληθεί). Συμμετέχουν: Γιώργος Νταλάρας, Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Έλενα Κελεσίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Χάικ Γιαζιτζιάν, Σαρίνα Κρος, Πέλα Νικολαΐδη και Χρήστος Καλιοντζίδης, χορωδία και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων αλλά και το χορευτικό συγκρότημα «Έκνευσις».

Έξω από το Ηρώδειο θα έχουν στηθεί μεγάλες γιγαντοοθόνες, οι οποίες θα μεταδίδουν την εκδήλωση για όλους όσοι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν δελτίο εισόδου. Την παρουσίαση έχει αναλάβει η Πόπη Τσαπανίδου, ενώ αφηγητής θα είναι ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Εκδηλωσεις