15 Μάιος 2019, 11:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2019, 11:33

Δολοφονία 86χρονου στην Ίμβρο: Ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες, λένε οι ιμβριακοί σύλλογοι

  • Δολοφονία 86χρονου στην Ίμβρο: Ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες, λένε οι ιμβριακοί σύλλογοι
    Άποψη της Παναγιάς, της πρωτεύουσας της Ίμβρου (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Σοκ στους Ιμβρίους που ζουν στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία προκάλεσε η είδηση ότι ο 86χρονος Ζαφείρης Πιγνάρης βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στην αγροικία του στην περιφέρεια του Ευλαμπίου της Ίμβρου. Ο άτυχος ηλικιωμένος μέχρι τη συνταξιοδότησή του διατηρούσε υφασματοπωλείο στην πρωτεύουσα του νησιού, την Παναγιά.

Οι αστυνομικοί τον βρήκαν το απόγευμα της Δευτέρας δεμένο χειροπόδαρα στο κρεβάτι του, με αίματα στο πρόσωπο.

Τις Αρχές ειδοποίησε ένας γείτονάς του που τον επισκεπτόταν καθημερινά και του πήγαινε φαγητό. Η σορός μεταφέρθηκε στην Προύσα για νεκροψία-νεκροτομή· μέχρι στιγμής έχει γίνει μία σύλληψη, ενώ υπάρχουν ακόμα τρεις ύποπτοι.

Ο Σύλλογος Ιμβρίων και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν τονίζουν ότι ο δήμαρχος του νησιού Ουνάλ Τσετίν επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο για να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του και για να τον διαβεβαιώσει αφενός ότι θα υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης και αφετέρου ότι δεν θα διαταραχθεί η αρμονική συνύπαρξη των Ελλήνων και των Τούρκων.

«Καταδικάζουμε την ειδεχθή αυτή εγκληματική πράξη που ξυπνά εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση, και τονίζεται ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό «που δεν θα πρέπει να διαταράξει την προσήλωση στο στόχο της επανάκτησης των δεσμών μας με τη γενέτειρά μας και την επανεγκατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερων Ιμβρίων».