15 Μάιος 2019, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2019, 13:05

Σήμερα όλοι στην πλατεία Αριστοτέλους: Πολίτες της Θεσσαλονίκης σχηματίζουν το γράμμα «G» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Σήμερα όλοι στην πλατεία Αριστοτέλους: Πολίτες της Θεσσαλονίκης σχηματίζουν το γράμμα «G» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Πλατεία Αριστοτέλους (φωτ.: ert.gr)

Το γράμμα «G» –από τη λέξη Genocide και τον επετειακό λογότυπο της εκατονταετίαςθα σχηματίσουν πολίτες της Θεσσαλονίκης σήμερα στις 18:00, στην πλατεία Αριστοτέλους, για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η δράση αυτή διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας και την Επιτροπή Γενοκτονίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Από σήμερα και μέχρι τις 19 Μαΐου η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας θα στήσει στην πλατεία Αριστοτέλους το ενημερωτικό της περίπτερο.

«Με τα σώματά μας, όλοι μαζί ο ένας δίπλα στον άλλον, θα δημιουργήσουμε το γράμμα "G" στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής. Καλούμε όλον τον κόσμο, ανεξαρτήτως καταγωγής, να στηρίξει τη μεγάλη αυτή δράση μας στέλνοντας μήνυμα πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της γενοκτονίας» δήλωσε πριν από λίγες μέρες στο pontos-news.gr η συντονίστρια της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης, Μαρία Ασλανίδου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του περιπτέρου στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις.

  • Την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα 18:00) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Στάθη Χριστοφορίδη Μαύρα καιρούς και μαύρα ημέρας – Κουνάκα, η γενέτειρα από το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, ενώ στις 21:00 θα προβληθεί ταινία.
  • Την Παρασκευή 17 Μαΐου (ώρα 21:00) θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους της Βασιλικής Τσανακτσίδου Genocide – A true story.
  • Το Σάββατο 18 Μαΐου (ώρα 12:00) θα διεξαχθεί εκδήλωση για παιδιά με σκοπό να έρθουν πιο κοντά στην ποντιακή κουζίνα, και αργότερα θα ζωγραφίσουν τη Γενοκτονία των Ποντίων με χρώματα και μπογιές. Το βράδυ (ώρα 22:00) σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με μοιρολόγια από νέους καλλιτέχνες και τα μεσάνυχτα 100 φανάρακια θα φωτίσουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης στη μνήμη των θυμάτων.