14 Μάιος 2019, 16:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2019, 14:58

Έπαιξαν μπάλα στην Ξάνθη για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Έπαιξαν μπάλα στην Ξάνθη για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων
    Το μίνι ποδοσφαιρικό τουρνουά για τη Γενοκτονία των Ποντίων φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του ΑΟΞ (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»)

Φόρεσαν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και αφού έκαναν το απαραίτητο ζέσταμα μπήκαν στο γήπεδο του ΑΟΞ προκειμένου να παίξουν μπάλα σε έναν αγώνα που ήταν αφιερωμένος στα μέλη της ομάδας «Πόντος» του Ανατόλια της Μερζιφούντας που σφαγιάσθηκαν από κεμαλιστές κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και στο σύνολο των 353.000 νεκρών.

Το ποδοσφαιρικό μίνι τουρνουά πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή των παλαιμάχων του ΑΟΞ και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά και της ομάδας «Πόντος» του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης.

Πριν από την έναρξη των αγώνων, τους οποίους παρακολούθησαν ελάχιστοι θεατές κυρίως λόγω της κακοκαιρίας, ο πρόεδρος του Ηρακλή Ζυγού και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες» ευχαρίστησε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, στους οποίους έδωσε τιμητικές πλακέτες. Από τη μεριά τους οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα Καλαμαριάς έδωσαν μια φανέλα του σωματείου στον βετεράνο Γιάννη Δημητριάδη. Στο γήπεδο ήταν και ο Γιώργος Νυφαδόπουλος, η μεγάλη αυτή μορφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που κήρυξε την έναρξη του μίνι τουρνουά.

Για την ιστορία, νικητής του τουρνουά ήταν ο Απόλλωνας Καλαμαριάς ο οποίος επικράτησε του «Πόντου» με 2-0, ενώ ο ΑΟΞ τον νίκησε με 1-0. Οι δύο ομάδες των παλαιμάχων στον μεταξύ τους αγώνα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Διαιτητές ήταν οι Χρήστος Τζεβελεκίδης, Σπύρος Σπάρταλης και Δημήτρης Ξυνός της ΕΠΣ Ξάνθης, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά.

Το τουρνουά εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται στη Θράκη για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, και οι οποίες θα κορυφωθούν στις 19 Μαΐου.

Gallery
Εκδηλωσεις