15 Μάιος 2019, 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2019, 08:36

Οι Πόντιοι Κύπρου στήνουν περίπτερο στο Δημαρχείο Λευκωσίας για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Οι Πόντιοι Κύπρου στήνουν περίπτερο στο Δημαρχείο Λευκωσίας για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»)

Τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων τιμούν ενωμένα τα ποντιακά σωματεία της Κύπρου με μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας και την υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας θα στηθεί περίπτερο με ενημερωτικό υλικό προς ευαισθητοποίηση του κοινού.

Επίσης θα υπάρχει αφιέρωμα με φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και έκθεση με ιστορικό υλικό του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη. Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των αδικοχαμένων στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, και κατάθεση στεφάνων. Αργότερα τα στεφάνια θα μεταφερθούν στα μνημεία που είναι αφιερωμένα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στους δήμους Γερίου και Αγίου Δομετίου.

Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία με αφετηρία το παλαιό δημαρχείο Λευκωσίας. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα σωματεία στους χώρους του δημαρχείου και παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καραγιάννη Σουκιρίμ 353.000 – Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.