14 Μάιος 2019, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2019, 10:38

Θανάσιμη σύγκρουση υδροπλάνων στον αέρα της Αλάσκας! (βίντεο)

  • Θανάσιμη σύγκρουση υδροπλάνων στον αέρα της Αλάσκας! (βίντεο)
    (Φωτ.: World News channel)

Δύο υδροπλάνα συγκρούστηκαν στον αέρα χθες Δευτέρα σε νοτιοανατολική περιοχή της Αλάσκας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε από τους επιβαίνοντες σε αυτά και να τραυματιστούν άλλοι δέκα, ενώ ακόμα ένας άνθρωπος αγνοείται.

Τα υδροπλάνα μετέφεραν επιβάτες από μια περιήγηση με κρουαζιερόπλοιο στα αξιοθέατα της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσαν η αμερικανική ακτοφυλακή και η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), τα υδροπλάνα –το ένα εκ των οποίων μετέφερε 11 ανθρώπους και το άλλο 5, πληρώματα και επιβάτες από το κρουαζιερόπλοιο Royal Princess– συγκρούστηκαν πάνω από τη θάλασσα περίπου στις 13:00 τοπική ώρα, περίπου 40 ως 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κέτσικαν. Η περιοχή όπου έγινε η συντριβή, στο Κουν Κόουβ, κοντά στο Τζορτζ Ίνλετ, βρίσκεται κοντά σε μια δημοφιλή τουριστική τοποθεσία, περίπου 480 χλμ. νότια της Τζινό, της πρωτεύουσας της Πολιτείας της Αλάσκας.

Το ένα από τα αεροσκάφη ήταν de Havilland DHC-2 Beaver και το δεύτερο ήταν de Havilland Otter DHC-3, ανέφερε εκπρόσωπος της FAA επικαλούμενος τα στοιχεία που του έδωσαν οι τοπικές αρχές. Κανένα από τα δύο μονοκινητήρια ντε Χάβιλαντ δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας όταν έγινε η σύγκρουση. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το δυστύχημα δεν έχουν γίνει ακόμα σαφείς.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΑΡ.ΜΙ.