13 Μάιος 2019, 22:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάιος 2019, 22:29

Τσίπρας: Οι εκλογές είναι σε 5 μήνες και τα θετικά μέτρα είναι μόνιμα (βίντεο)

  • Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο στο Προσφυγικό (βίντεο)
    Ο Αλέξης Τσίπρας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια, ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο και ότι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε είναι μόνιμα. Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε και για την αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τον πατέρα του, τονίζοντας πως αυτό που έκανε δεν έχει ξαναγίνει.

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, μιλώντας με αυτό τον τρόπο για τον πατέρα μου. Είναι αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια και αυτό ήταν επιλογή του», είπε.

Σε ό,τι αφορά τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε, είπε ότι η κυβέρνηση τα προανήγγειλε ήδη από τη ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και πως τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. «Οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα», είπε συγκεκριμένα, απαντώντας και τις κατηγορίες ότι πρόκειται περί προεκλογικών παροχών.

«Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει μεν κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα, είπε ότι θα είναι μόνιμο, ότι είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και τη 13η σύνταξη ανάμεσα με το ύψος της για τους δικαιούχους. «Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η άποψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα», τόνισε.

Επίσης, μίλησε και για όσα ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά την αλλαγή του εργασιακού πλαισίου. «Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, έχει μία βαθιά αντιλαϊκή ατζέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: Ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με τη συμφωνία των εργαζομένων να εργάζονται επτά μέρες την εβδομάδα.

»Ωστόσο, άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι γι’ αυτό, αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια».

«Έχω δικαίωμα σε προσωπικές στιγμές»
Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα για τις διακοπές του στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Έντεκα χρόνια τώρα δεν έχω να κρύψω τίποτα, ούτε εισοδήματα, ούτε τίποτα. Τον Αύγουστο του 2018 φιλοξενήθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδάς μου. Το έγραψαν Τα ΝΕΑ, δεν το διέψευσα, έχω δικαίωμα σε κάποιες προσωπικές στιγμές με τα παιδιά μου. Θέλω να τα κρατήσω έξω. Ποτέ δεν τα έχω βγάλει. […] Αντί για την οικονομία πάμε σε μια συζήτηση που θυμίζει κλειδαρότρυπα».