13 Μάιος 2019, 21:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάιος 2019, 21:15

Νέος σεισμός σε Ηλεία και Αχαΐα – Σεισμική δόνηση και στη Ζάκυνθο

  • Σεισμός 4,9 Ρίχτερ βόρεια της Κόνιτσας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεύτερη σεισμική δόνηση σε μιάμιση ώρα έγινε αισθητή περίπου στις 20:00 το βράδυ σε περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας. Η πρώτη δόνηση είχε σημειωθεί περίπου στις 18:35. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κοινότητας Καρδαμάς στην Αμαλιάδα.

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε και στη Ζάκυνθο, στις 19:57, στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της πόλης της Ζακύνθου και είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Πελοποννήσου, 19 χιλιόμετρα από την πόλη της Αμαλιάδας και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, μέχρι τις 20:45 δεν είχαν αναφερθεί ζημιές. Πάντως, όπως επεσήμανε ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, από τη πρώτη στιγμή οχήματα της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν περιπολίες σε περιοχές της Ηλείας, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προκληθεί προβλήματα από τον σεισμό.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.