13 Μάιος 2019, 17:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάιος 2019, 16:29

Εκδηλώσεις της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Αναλυτικό πρόγραμμα

 • Εκδηλώσεις της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Αναλυτικό πρόγραμμα
  (Φωτ.: ΕΠΟΝΑ)

Από σήμερα και μέχρι τις 19 Μαΐου τα μέλη της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος με το καθιερωμένο ενημερωτικό περίπτερο. Εκεί οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη Γενοκτονία των Ποντίων και να έρθουν λίγο πιο κοντά στον ποντιακό ελληνισμό.

Εμπλουτισμένο το φετινό περίπτερο της ΕΠΟΝΑ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων που θα πραγματοποιούνται κατά την παραμονή των νέων στο Σύνταγμα μέχρι και τη 19η Μαΐου έχει ως εξής:

 • Δευτέρα 13 Μαΐου (20:00)
  Μουσικοαφηγηματική εκδήλωση από μέλη της Ένωσης με τη συμμετοχή του ηθοποιού Τάκη Βαμβακίδη.
 • Τρίτη 14 Μαΐου (20:00)
  Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο δίσκο του Γεώργιου Αμαραντίδη Μνήμη Γενοκτονίας Πόντου, με τη συμμετοχή της σχολής λύρας του Ηλία Υφαντίδη. Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας Πόντος: Οι μεγάλες ώρες.
 • Τετάρτη 15 Μαΐου (20:00)
  Μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από την ορχήστρα της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας «1919». Συμμετέχουν οι ηθοποιοί από τη θεατρική παράσταση 19η Μαΐου της Φανής Δαλεζίου. Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ Τα χνάρια των Αργοναυτών.
 • Πέμπτη 16 Μαΐου (20:00)
  Αφιερωματική εκδήλωση. Εμβάθυνση σε ιστορικά παραδείγματα με εκτενή αναφορά στην τριάδα των γενοκτονιών (Αρμένιοι, Έλληνες, Ασσύριοι). Συμμετέχουν η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος και η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων. Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία Το σπίτι με τους κορυδαλλούς.
 • Παρασκευή 17 Μαΐου (20:00)
  Μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από τη σχολή λύρας του Πολιτιστικού Φορέα Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου». Συμμετέχει ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης. Η βραδιά κλείνει με την προβολή της ταινίας Genocide.
 • Σάββατο 18 Μαΐου (23:00)
  Προβολή της ταινίας Η μπάντα. Θα ακολουθήσει η ολονυχτία για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
 • Κυριακή 19 Μαΐου
  Η ΕΠΟΝΑ συμμετέχει στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της ΠΟΕ στο Σύνταγμα.