13 Μάιος 2019, 14:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάιος 2019, 14:51

Επιμένει ο Ακάρ: Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο

  • Επιμένει ο Ακάρ: Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο
    (Φωτ.: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο «Θαλασσόλυκος», η δεύτερη μεγάλη τουρκική άσκηση σε διάστημα δύο μηνών που γίνεται ταυτοχρόνως σε τρία θαλάσσια μέτωπα (Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειος, Εύξεινος Πόντος), ο υπουργός Άμυνας επιμένει: «Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατέψουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο».

Χουλουσί Ακάρ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προστατέψουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και τα δικαιώματα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Anadolu που μεταδίδει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, σκοπός της Τουρκίας είναι να δείξει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξαιρετικά αποφασισμένες, προσηλωμένες και ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, τα θαλάσσια δικαιώματα και οφέλη της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να θέσει το θέμα της Τουρκίας στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Χθες το υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε κάλεσμα στην Τουρκία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της και να απέχει από παράνομες μονομερείς ενέργειες, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες διεκδικήσεις».