13 Μάιος 2019, 18:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάιος 2019, 14:46

Καλαμαριά: Στις 19 Μαΐου όλοι τρέχουν για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Καλαμαριά: Στις 19 Μαΐου όλοι τρέχουν για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει μεγάλη αθλητική εκδήλωση για να τιμήσει τη μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019. Η εκδήλωση με σύνθημα «Τρέχω για τη μνήμη – Τρέχω για τη ζωή» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη των ποντιακών συλλόγων Καλαμαριάς.

Δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 15 Μαΐου.

Η αθλητική αυτή δράση θα διεξαχθεί μέσα στα όρια του οδικού δικτύου του Δήμου Καλαμαριάς και αποτελεί έναν συνδυασμό αγώνων αναγνωρισμένων από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και αγώνων δυναμικού βαδίσματος στους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, αποδεικνύοντας την αξία του μαζικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ και 1.000 μέτρων, καθώς και δρόμους υγείας - δυναμικού βαδίσματος 5 χλμ και 1.000 μέτρων για ΚΑΠΗ και ΑΜΕΑ.

Θα υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων, μεγάλο μέρος από τα έσοδα των οποίων θα διατεθεί για την ενίσχυση της ομάδας ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς «C'est la vie» (Έτσι είναι η ζωή) που είναι μία από τις δέκα ομάδες που θα αγωνιστούν με το εθνόσημο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ρομποτικής και ειδικότερα στη διοργάνωση που πρόκειται να διεξαχθεί στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι και την Τετάρτη 15 Μαΐου με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kalamaria.gr ή στο e-mail: runkalamaria@kalamaria.gr.