4 Μάρτιος 2014, 15:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:30

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού για τους Έλληνες της Κριμαίας

  • Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού για τους Έλληνες της Κριμαίας

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού για τους Έλληνες της Κριμαίας

Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ιδιαίτερα στην Κριμαία. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Μαριούπολης, Ντονεσκ και των υπολοίπων ελληνόφωνων χωριών της Κριμαίας ζουν περίπου 150.000 Έλληνες ομογενείς. Από την επικοινωνία μας μαζί τους πληροφορούμαστε ότι ο φόβος των ναζί Ουκρανών έχει εξαπλωθεί στους συμπατριώτες μας.

Ήδη από τα πρώτα διατάγματα της κυβερνήσεως του Κιέβου είναι η κατάργηση και της ελληνικής γλώσσας. Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε μια νέα γενοκτονία ναζιστών απέναντι σε ό,τι απέμεινε στην βορειοδυτική Μαύρη θάλασσα, από την Οδησσό ως την Μαριούπολη, από μια πολυπληθή και ακμάζουσα, ελληνική παροικία. Ευχόμαστε οι φόβοι μας περί μαζικών διώξεων από ουκρανούς ναζί κατά των ελληνικών πληθυσμών στη νοτιοανατολική Ουκρανία να μην επαληθευτούν. Χαιρετίζουμε την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Μαριούπολη και τις ενέργειες των εκεί ελληνικών προξενικών αρχών.

Ελπίζουμε ότι η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών δεν θα είναι μια ανεμική παρουσία, απλά για το θεαθήναι, αλλά μια δυναμική υπεράσπιση της ελληνικής ομογένειας σε συνεννόηση με την ήδη κρατούσα κατάσταση των ρωσικών αρχών. Εάν χρειαστεί, και σε περίπτωση σφαγών Ελλήνων, μια φρεγάτα μας να πάει και προς τα εκεί, γιατί αρκετά περιπολήσαμε στον Περσικό κόλπο, πάντα βέβαια σε συνεννόηση με τις ρωσικές αρχές, οι οποίες έχουν ήδη τον έλεγχο, από ότι γνωρίζουμε και από τους συμπατριώτες μας και από τα διεθνή ΜΜΕ. Επ’ ευκαιρία αυτών των γεγονότων θα θέλαμε για μια φορά ακόμη να τονίσουμε και να καταδείξουμε που οδηγούν οι ναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις και μορφώματα. Για τους Έλληνες νεοφασίστες, εχθροί που πρέπει να αφανιστούν είναι οι έγχρωμοι, για τους Ουκρανούς οι Έλληνες, οι Μολδαβοί, οι Ρουμάνοι κλπ. Είναι ένα καλό παράδειγμα και για μας τους Έλληνες, πού οδηγούν εντέλει την ανθρωπότητα ναζιστικά κόμματα και μορφώματα.

Ελπίζουμε ότι ο ρώσικος παράγων, και τον καλούμε συνάμα, να μην επιτρέψει νέους εξανδραποδισμούς ή μια νέα σφαγή των αδερφών μας Ελλήνων, Ποντίων ή μη αδιάφορο, στη χειμαζόμενη Ουκρανία. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα γεγονότα και δηλώνουμε παρόντες στις εξελίξεις και σε ό,τι χρειαστεί.

Ο Πρόεδρος
Ιω. Μωυσιάδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Στ. Τανιμανίδης

Ο επί των Διεθνών Σχέσεων
Χ. Αποστολίδης

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr