12 Μάιος 2019, 11:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2019, 11:07

Πρόγραμμα προβολών της ταινίας «Genocide – A true story»

  • Πρόγραμμα προβολών της ταινίας «Genocide – A true story»

Η Βασιλική Τσανακτσίδου και ο Ποντιακός Σύλλογος «Πόντος» Norwalk CT, παραγωγοί της μικρού μήκους ταινίας Genocide – A true story, κάνουν γνωστό ότι στην παρούσα η φάση, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, η ταινία διατίθεται μόνο για οργανωμένες προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες ή εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Norwalk Connecticut, στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής, και στην Ακρινή Κοζάνης, και τα έξοδα της παραγωγής καλύφθηκαν από τους παραγωγούς και κάποιες χορηγίες ομογενών της Αμερικής. Ο σκοπός είναι μη κερδοσκοπικός. Η διανομή και η προβολή της γίνεται δωρεάν με ελεύθερη είσοδο.

Όποιος σύλλογος ή φορέας ενδιαφέρεται για να οργανώσει μια επίσημη προβολή της ταινίας μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα https://www.facebook.com/genocidetruestory ή εντός Ελλάδας μπορεί να καλέσει και στο 2461050128, ώστε να γίνουν οι σχετικές συνεννοήσεις, ανακοινώσεις, παραλαβή της ταινίας και του συνοδευτικού υλικού προώθησης. Για κάθε δημόσια προβολή θα πρέπει πρώτα να υπάρξει συνεννόηση με τους παραγωγούς, ώστε να υπάρξει σωστός συντονισμός και ανάλογη υποστήριξη, επισημαίνουν οι παραγωγοί.

Το πρόγραμμα προβολών μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ (8 μ.μ.): Στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΜΝΗΜΕΣ - Ατά Παζάρ, Καπετάν Βαγγέλης, Μεσημέρι : Ταξίδι στο χρόνο και το χώρο... του Χάρη Αμμανατίδη, στο Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Αγίου Παντελεήμονα Μεσημερίου Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ (9 μ.μ.): Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Είσοδος ελεύθερη.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ (7 μ.μ.): Στο Θεατράκι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης», με ελεύθερη είσοδο.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ (10:30 π.μ.): Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, διασταύρωσης Ραφήνας Αττικής, με ελεύθερη είσοδο.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ (1:30 μ.μ.): Στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων Κοζάνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Σερβίων, με ελεύθερη είσοδο. Θα μιλήσει ο δρ Ιστορίας Νέου Ελληνισμού Θωμάς Αλεξιάδης.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ (4:00 μ.μ.): Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», με ελεύθερη είσοδο.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση για προβολές στη Γερμανία, την Αυστραλία και την Τιφλίδα της Γεωργίας. Την σκηνοθεσία, την εικονοληψία και το μοντάζ ανέλαβε ο Τρύφωνας Δ. Ζήσης και την εκτέλεση παραγωγής η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών REC Productions με έδρα την Κοζάνη. Η μουσική είναι του Θεόφιλου Πουταχίδη ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια και η οργάνωση παραγωγής του Παναγιώτη Θεοδωρίδη. Στην ταινία εμφανίζονται οι: Ολγα Καραπαναγιωτίδου-Τσαουσίδου, Άννα Κυριακίδου, Όλγα Γιαπουτζή, Ιωάννα Τσιλφίδου, Παρθένα Καλογερίδου, Freshta Asskaryer (Αφγανιστάν), Yemisrach Wondimu (Αιθιοπία), Γιούλα Τσαντεκίδου και η μικρή Κυριακή Τογρίδου. Αγγλικοί υπότιτλοι - μετάφραση: Σοφία Λαζαρίδου.

Η πρώτη επίσημη πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 29 Μαρτίου 2019 στο Norwalk CT, ενώ ακολούθησαν προβολές στις 3 Απριλίου στη Φιλαδέλφεια, 4 Απριλίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, 16 Απριλίου στη Βοστώνη και 3 Μαΐου στην Κοζάνη. Για το πρόγραμμα προβολών μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/genocidetruestory.