11 Μάιος 2019, 23:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2020, 18:29

Eλπιδοφόρος: Ευρύτερος ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (βίντεο)

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ελπιδοφόρου για την Αγία Σοφία
    Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (φωτ.: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

Η Ιερά Σύνοδος στο Φανάρι εξέλεξε τον νέο ποιμενάρχη της πολυπληθέστερης ορθόδοξης κοινότητας, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μετά την τελετή της αποδοχής των καθηκόντων του, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ για το μεγάλο έργο που αναλαμβάνει. Tόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή η εκλογή του και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Σημείωσε ακόμη ότι αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια κρίσιμη φάση των πολιτικών ισορροπιών στην περιοχή, όπου η στάση της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής έχει ιδιαίτερη σημασία για την μητέρα εκκλησία της Κωνσταντινούπολης. Ο κ. Ελπιδοφόρος επιλέχθηκε για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου το περασμένο Σάββατο.

Είναι γέννημα θρέμμα Κωνσταντινοπολίτης, γεννημένος στην παλιά ελληνική γειτονία του Μακρυχωρίου της Πόλης. Θεωρείται από τους πλέον δημοφιλείς και αγαπητούς, η δε ανακοίνωση του ονόματός του έγινε δεκτή με φωνές «άξιος άξιος» από τα μέλη της Συνόδου, ενώ όταν ο ίδιος έφτασε στο χώρο του Πατριαρχείου έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα από τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ με την ανταπόκριση της Αριάνας Φερεντίνου από την Κωνσταντινούπολη:

  • Πηγή: ert.gr.