11 Μάιος 2019, 21:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάιος 2019, 21:21

Μασαχουσέτη: Δύο νομοσχέδια για εισαγωγή της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

  • Διεθνές συνέδριο για τη Γενοκτονία: Κορυφαίοι επιστήμονες μιλούν για την πρόληψη, την αποτροπή και τις ιστορικές πτυχές του εγκλήματος που συνεχίζεται έως σήμερα

Ο Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» Βοστόνης διοργανώνει ένα ακαδημαϊκό συμπόσιο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, που συμπληρώνονται φέτος. Στην άκρως συμβολική αυτή επέτειο, ο σύλλογος της ομογένειας προχωρά σε μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς το ακαδημαϊκό συμπόσιο, που θα λάβει χώρα στη Μασαχουσέτη, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, διοργανώνεται σε συνάρτηση με δύο νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στο Νομοθετικό Σώμα της Πολιτείας σχετικά με την εκπαίδευση για τις Γενοκτονίες και το Ολοκαύτωμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος σε ανάρτησή του, στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, πρόκειται για τα νομοσχέδια Bill S.327 και Bill H.566.

Ο ιστότοπος onisilos.gr σημειώνει πως το γεγονός αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της ομογένειας των ΗΠΑ σχετικά με την ενημέρωση των Αμερικανών για τη Γενοκτονία των Ποντίων και για πρώτη φορά το μεγάλο αυτό ζήτημα εισάγεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Μασαχουσέτης.

Το συμπόσιο θα λάβει χώρα στη κυβερνείο της Πολιτείας της Μασαχουσέτης και θα το παρακολουθήσουν πολιτικοί και στελέχη του υπουργείου Παιδείας της Πολιτείας.

Το συμπόσιο θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ποντιακού συλλόγου της Βοστόνης Γιώργου Γιαλτουρίδη, ενώ θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις ακαδημαϊκών, ερευνητών, διεθνολόγων και συγγραφέων, μεταξύ των οποίων είναι ο Σταύρος Καλεντερίδης, η Θία Χάλο, κ.ά.