10 Μάιος 2019, 21:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2019, 22:00

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από 153 βουλευτές

  • Στη Βουλή το διϋπουργικό νομοσχέδιο – Τι προβλέπει για άσυλο και δήμους 3
    Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην τρίτη και τελευταία μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Την ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνησή του, έδωσαν συνολικά 153 βουλευτές μετά από ονομαστική, φανερή ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση έδωσε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης. Την κυβέρνηση, εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψήφισαν ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Επί συνόλου 289 ψηφισάντων, την κυβέρνηση καταψήφισαν 136 βουλευτές. Την πρόταση του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ, της ΧΑ και του Ποταμιού.  Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του κόμματος Δ. Καβαδέλλας, Αν. Μεγαλομύστακας και Μάριος Γεωργιάδης απουσίαζαν από την ψηφοφορία.