10 Μάιος 2019, 16:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2019, 17:39

Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Βίντεο για τη Γενοκτονία των Ποντίων και ενός λεπτού σιγή

  • Τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Βίντεο για τη Γενοκτονία των Ποντίων και ενός λεπτού σιγή
    Στιγμιότυπο από τον τελικό Κυπέλλου του 2018 ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ (φωτ.: αρχείο Intime)

Αν και ο αυριανός τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών υπό το φόβο των επεισοδίων (μόλις 1.040 προσκλήσεις διατέθηκαν για την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ), εντούτοις με πρωτοβουλία της Ένωσης θα τιμηθούν οι 353.000 νεκροί της Γενοκτονίας των Ποντίων, με αφορμή και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση για αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά είναι μια αναγκαιότητα», δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανδρέας Δημάτος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η ΕΠΟ έκανε δεκτό και το αίτημα να προβληθεί στα μάτριξ του ΟΑΚΑ ένα μικρό βίντεο που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων.

Χθες, η διοργανώτρια αρχή ενέκρινε και την πρόταση της ΑΕΚ να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τη σέντρα. Η ομάδα ζήτησε να φορεθούν και μαύρα περιβραχιόνια από τους παίκτες σε ένδειξη πένθους, κάτι που θα γίνει, χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό αν θα κάνουν το ίδιο και οι παίκτες του ΠΑΟΚ.