12 Μάιος 2019, 12:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2019, 12:08

Φρούτα και δημητριακά σε ένα ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη

  • Φρούτα και δημητριακά σε ένα ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη
    (Φωτ.: gastronomos.gr / Πέτρος Ανδριανόπουλος)

Με λίγα και απλά υλικά, όσο ακόμα βρίσκουμε μήλα και αχλάδια στους πάγκους της λαϊκής. Μετά μπορούμε απλώς να αυτοσχεδιάσουμε.

ΥΛΙΚΑ
  • 3 μήλα κόκκινα
  • 1 αχλάδι
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • 1 φλ. δημητριακά ολικής αλέσεως
  • 50 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Πλένουμε τα φρούτα και τα καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα κουκούτσια τους. Τα κόβουμε στα τέσσερα και τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε 30΄.
  3. Βγάζουμε τα φρούτα από το φούρνο και ανοίγουμε τη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μίξερ μαζί με την κανέλλα.
  4. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα δημητριακά.
  5. Μοιράζουμε τα θρυμματισμένα δημητριακά σε τέσσερα μπολάκια, κρατώντας μερικά για γαρνίρισμα. Μοιράζουμε τον πουρέ φρούτων στα μπολάκια και γαρνίρουμε με λίγα δημητριακά και ελάχιστη κουβερτούρα.
  • Πηγή: gastronomos.gr / Μαρία Αργύρη.