10 Μάιος 2019, 11:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2019, 11:27

Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε 100.000 ευρώ για τους μετανάστες στην Ελλάδα

  • Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε 100.000 ευρώ για τους μετανάστες στην Ελλάδα
    (Φωτ.: caritas.gr)

Με τη γενναία προσφορά του Πάπα Φραγκίσκου για τους μετανάστες ανά χείρας έφτασε στην Ελλάδα ο καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι, αρμόδιος για το φιλανθρωπικό έργο του Βατικανού. Ο καρδινάλιος παρέδωσε την ελληνική καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas Hellas επιταγή 100.000 ευρώ για τη φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο Πολωνός καρδινάλιος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αγίας Έδρας «Vatican news», βρίσκεται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες.

Μετέφερε στα παιδιά που κατοικούν στα κέντρα προσφύγων της Λέσβου «την αγάπη του Πάπα», όπως λέει σε συνέντευξή του στο Vatican news. Έκανε όμως και πιο συγκεκριμένες χειρονομίες. Μία από αυτές θα βοηθήσει στην κατασκευή μιας αίθουσας παιχνιδιών για τα παιδιά, ενώ ο Ποντίφικας απέστειλε και 100.000 ευρώ για να συνδράμει «το πολύτιμο έργο της Caritas Hellas». Την επιταγή παρέλαβε η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης της τοπικής εκκλησίας, Μαρία Αλβέρτι.

«Ο Άγιος Πατέρας υποστηρίζει την Caritas Hellas με 100.000 ευρώ για την εξασφάλιση βασικών αγαθά, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει πρωτίστως να οικοδομήσει μια γέφυρα προς μια καλύτερη ζωή για αυτούς τους ανθρώπους. Εδώ βλέπουμε πολλά παιδιά, πολλές έγκυες γυναίκες που περιμένουν εδώ και μήνες να ανοίξει η Ευρώπη τις πόρτες της, επειδή εδώ δεν υπάρχει ελπίδα γι 'αυτούς. Ο Πάπας είχε πριν από τρία χρόνια επισκεφτεί το νησί, και παραμένει νοερά εκεί στα κέντρα προσφύγων», όπως τόνισε ο Καρδινάλιος Kραγιέφσκι, ο οποίος θα παραμείνει έως και σήμερα στη Λέσβο.