10 Μάιος 2019, 11:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2019, 10:12

Θεσσαλονίκη: Το γράμμα «G» καλείται να σχηματίσει πλήθος κόσμου για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Το «σιωπηλό» Άουσβιτς – Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τη δημιουργία του γράμματος «G» –από τη λέξη genocide και τον επετειακό λογότυπο της εκατονταετίας– με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ανήγγειλε η ΠΟΕ, στο πλαίσιο των δράσεών της για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 18:00, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Εκεί (και έως τις 19 Μαΐου) η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ΠΟΕ θα έχει στήσει το καθιερωμένο ενημερωτικό περίπτερο για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ, η ιδέα για τη δράση της απεικόνισης του γράμματος «G» από κόσμο ανήκει στην Επιτροπή Γενοκτονίας της Ομοσπονδίας και καλείται κάθε νεολαίος, ανεξαρτήτως καταγωγής να συμμετάσχει. «Νέοι και νέες κάθε ηλικίας, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας στέλνοντας ένα πανανθρώπινο μήνυμα πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας που μαστίζει δυστυχώς και τις σύγχρονες κοινωνίες. Σας καλούμε να συστρατευθούμε στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.