9 Μάιος 2019, 20:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2019, 19:53

Δ. Κουφοντίνας: Υπόμνημα στο Πρωτοδικείο Βόλου για τη χορήγηση άδειας

  • Δήλωση Κουφοντίνα για τη μη χορήγηση άδειας από το δικαστικό συμβούλιο Βόλου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στο Δικαστικό Συμβούλιο του Πρωτοδικείου Βόλου συζητήθηκε το θέμα της μη χορήγησης της έβδομης άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση του σχετικού βουλεύματος, που θα κρίνει εάν θα του χορηγηθεί ή όχι η άδεια. Σημειώνεται ότι η άδεια δεν χορηγήθηκε, καθώς η διευθύντρια και η κοινωνική λειτουργός της Αγροτικής Φυλακής Κασσαβέτειας τάχθηκαν υπέρ της χορήγησης της άδειας, ενώ ο εισαγγελέας του Συμβουλίου Φυλακής μειοψήφησε, με αποτέλεσμα το ζήτημα να οδηγηθεί προς επίλυση στο Πρωτοδικείο του Βόλου.

Ο εισαγγελέας της φυλακής είπε ότι υφίσταται κίνδυνος φυγής και διάπραξης άλλων εγκλημάτων από τη χορήγηση της άδειας του Δ. Κουφοντίνα, επικαλούμενος τη φράση του ότι «ξαναπιάνει το κόκκινο νήμα των αγώνων».

Ο Δ. Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε έντεκα φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε ισάριθμες δολοφονίες, στο πλαίσιο της δράσης του ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ κατάθεσε στο δικαστήριο πολυσέλιδο υπόμνημα, στο οποίο αρχικά επισημαίνει ότι και στις έξι άδειες που έχει λάβει μέχρι σήμερα έχει κάνει ορθή χρήση αυτών. Παράλληλα, αναφέρει ότι στις αγροτικές φυλακές του Βόλου «τρεις φορές, τρεις διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν ότι συντρέχουν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας».

Ακόμη, σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων αδειών που του χορηγήθηκαν, «τηρηθήκαν ανελλιπώς όλοι οι όροι που τέθηκαν και καμία αντίθετη άποψη δεν διατυπώθηκε από την πλευρά των αρμοδίων για τη χορήγηση οργάνων, καθώς επέδειξε τον οφειλόμενο σεβασμό στην άσκηση του δικαιώματος που του αναγνωρίστηκε».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.