9 Μάιος 2019, 20:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2019, 18:37

Το Μακεδονικό Ζήτημα στο επίκεντρο του 72ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ

  • Το Μακεδονικό Ζήτημα στο επίκεντρο του 72ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ
    (Φωτ.: www.facebook.com / panmacusa)

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι την έναρξη του 72ου ετήσιου συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, στις 10 και 11 Μαΐου, στο ξενοδοχείο La Guardia Plaza της Νέας Υόρκης. Το συνέδριο διεξάγεται υπό το βάρος των όσων έγιναν με την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ και την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι σύνεδροι από κάθε γωνιά της Αμερικής, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ακούσουν τον απολογισμό των δράσεων της ομογενειακής οργάνωσης αλλά και να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιό της, κατά τις αρχαιρεσίες της 11ης Μαΐου.

«Το φετινό συνέδριο διεξάγεται σε μια χρονιά που η Μακεδονία έζησε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής ήταν εκεί σε κάθε στιγμή του αγώνα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μπορεί τα πράγματα να εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε, όμως ο αγώνας αυτός θα χαθεί μόνο όταν τον παρατήσουμε. Στο συνέδριο αυτό θα μιλήσουμε και θα αποκαλύψουμε όσα έγιναν, αλλά, το βασικότερο, θα χαράξουμε την στρατηγική της επόμενης ημέρας, καθώς “ό,τι δεν λύνεται, κόβεται”. Καλούμε όλους τους Μακεδόνες και τους φίλους των Μακεδόνων να δώσουν το «παρών» στο συνέδριο και να βγούμε ακόμη πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είναι κάτι που χρωστάμε στους ήρωές μας αλλά και στις επόμενες γενιές, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Η Μακεδονία, ήταν και είναι του Αλεξάνδρου η χώρα, ήταν και είναι ξακουστή, ήταν είναι και θα παραμείνει ελληνική», δήλωσε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, την Παρασκευή 10 Μαΐου, στις 19:00, θα μιλήσει για το Μακεδονικό ο διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος Σταύρος Καλεντερίδης, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι διήμερες εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την χοροεσπερίδα της Παμμακεδονικής Ένωσης στο Terrace on the Park, στις 19:30 τοπική ώρα, με τιμώμενα πρόσωπα, μεταξύ άλλων, τον απερχόμενο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, καθώς και τον Σύλλογο Καστοριανών.