9 Μάιος 2019, 18:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2019, 17:41

Via Egnatia Run στην Αλεξανδρούπολη για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Via Egnatia Run στην Αλεξανδρούπολη για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Via Egnatia Run)

Θέλοντας να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, μέλη ποντιακών και πολιτιστικών συλλόγων της Αλεξανδρούπολης την ερχόμενη Κυριακή θα βάλουν τα αθλητικά τους παπούτσια και θα βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης του 4ου Via Egnatia Run.

Πρόκειται για έναν διεθνή αγώνα δρόμου στα «χνάρια» της Ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Οι ποντιακοί σύλλογοι θα λάβουν μέρος στον λαϊκό-δυναμικό αγώνα των 5 χλμ. (υπάρχει και ημιμαραθώνιος, αγώνας για ΑμεΑ 800 μ., και παιδικός αγώνας 800 μ.). Ο αγώνας διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η εκκίνηση για τη διαδρομή των 5 χλμ. θα δοθεί στις 10:30 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου (τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού). Οι δρομείς θα τερματίσουν στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στο 4ου Via Egnatia Run θα τρέξουν: ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοχωρίου «Η Σάντα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δωρικού «Ακρίτες Κομνηνοί», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νίψας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πεύκων «Οι Ρίζες», ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Παλαγίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Φερών «Παναγία Σουμελά» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Χηλής «Ο Άγιος Γεώργιος».