9 Μάιος 2019, 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2019, 09:03

Θερμός διάλογος Πολάκη-Μητσοτάκη στη Βουλή

  • Θερμός διάλογος Πολάκη-Μητσοτάκη στη Βουλή
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Με τις ομιλίες υπουργών και βουλευτών θα συνεχιστεί σήμερα, για δεύτερη ημέρα, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία και αφού θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, αν και η σημερινή μέρα αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα μιας στις 19:00 θα μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο άνθρωπος που… πυροδότησε τη διαδικασία.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό λεκτικό επεισόδιο που είχε ο Παύλος Πολάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και το τι ακριβώς ειπώθηκε παραμένει ασαφές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αναπληρωτής υπουργός πλησίασε τον αρχηγό της ΝΔ στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φέρεται να του είπε: «Δεν θα μας πεις εσύ για φασισμό. Θα τα πούμε αύριο». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Σήκω φύγε από εδώ», κάνοντάς του νόημα να φύγει.

Τη δική του εκδοχή έδωσε ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook, μεταφέροντας τι είπε στον πρόεδρο της ΝΔ: «Μόνο για τη λέξη φασίστας που είπες ότι είμαι, έπρεπε να πάρω το λόγο επί προσωπικού για να σου απαντήσω, γιατί για τα άλλα θα σου τα απαντήσω αύριο. Όμως, επειδή με κάλυψε πλήρως με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός, γι' αυτό δεν ζήτησα το λόγο». Πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε: «Γιατί μου κουνάς το δάχτυλο, πώς μου μιλάς έτσι;».