5 Μάιος 2019, 20:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2019, 22:56

Ρωσία: Φωτιά σε αεροπλάνο που έκανε αναγκαστική προσγείωση (βίντεο)

  • Ρωσία: Φωτιά σε αεροπλάνο που έκανε αναγκαστική προσγείωση (βίντεο)
    (Φωτ.: The Moscow Times)

Ένα επιβατικό αεροσκάφος SSJ-100 που είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με προορισμό την πόλη Μουρμάνσκ στη βορειοδυτική Ρωσία, τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας. Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων κάνουν λόγο για 13 νεκρούς, έξι τραυματίες και αρκετούς αγνοούμενους. Το αεροπλάνο Sukhoi Superjet της εταιρείας Aeroflot είχε απογειωθεί από το Σερεμέτιεβο, αλλά λίγη ώρα μετά την απογείωση ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει.

Το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο πηγή την οποία δεν κατονομάζει, ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο αεροπλάνο ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπάρχουν 13 νεκροί, εκ των οποίων οι δύο είναι παιδιά. Συνολικά, υπήρχαν 73 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος», ανέφερε η πηγή. Νωρίτερα, το πρακτορείο είχε κάνει λόγο για πενταμελές πλήρωμα. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν τα θύματα ήταν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος.

Το πλήρωμα του Sukhoi Superjet 100 επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανά του. «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του», είπε εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί. «Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν», πρόσθεσε τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.