5 Μάιος 2019, 18:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2019, 18:28

Καστοριά: Διαμαρτυρία φιλοζωικής οργάνωσης έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας (βίντεο)

  • Καστοριά: Διαμαρτυρία φιλοζωικής οργάνωσης έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας (βίντεο)
    (Φωτ.: sentra.com.gr)

Σε διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, όπου διεξάγεται η 44η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, προχώρησαν σήμερα τα μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Περίπου 30 άτομα κρατώντας πανό και αφίσες συγκεντρώθηκαν έξω από την κεντρική πύλη της έκθεσης, μοίρασαν ανακοινώσεις και φώναξαν συνθήματα για να σταματήσει στην Ελλάδα το εμπόριο και η επεξεργασία της γούνας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης καταγράφονται θετικά στοιχεία από τον απολογισμό της λειτουργίας της. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία καταγραφής εισόδου, την τρίτη ημέρα πέρασαν τις πύλες της έκθεσης 772 εμπορικοί επισκέπτες, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου συνολικά καταμετρήθηκαν 1.456 επισκέπτες από 42 χώρες.

Η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις πιο σημαντικές εκθέσεις του κλάδου της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι γουνοποιοί-εκθέτες αισιοδοξούν ότι στο άμεσο μέλλον θα ξεπεραστούν τα διεθνή προβλήματα με την προώθηση του προϊόντος και θα έρθουν καλύτερες μέρες για την ελληνική βιομηχανία γούνας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.