5 Μάιος 2019, 17:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2019, 18:39

Serial killer στην Κύπρο: Νέα σορός εντοπίστηκε σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη

  • Serial killer στην Κύπρο: Νέα σορός εντοπίστηκε σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη
    (Φωτ.: philenews.com)

Ανασύρθηκε και η δεύτερη βαλίτσα από την Κόκκινη Λίμνη στην Κύπρο, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών με το Sonar και τη ρομποτική κάμερα υψηλής ευκρίνειας. Ένας δύτης καταδύθηκε στις 15:10 για λίγα λεπτά και ανέσυρε τη βαλίτσα, τοποθετώντας τη σε δίχτυ που έριξαν στη λίμνη λίγο πριν τις 16:00.

Στο σημείο βρίσκονται οι ανακριτές της αστυνομίας και ασθενοφόρο για τη μεταφορά τη σορού στο νεκροτομείο.

Επίσης, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας, ενώ την αυτοψία πραγματοποιούν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο δράστης, στην Κόκκινη Λίμνη βρίσκονταν οι δύο σοροί της Μαρικάρ Βαλντέζ και της 8χρονης Έλενα Μπουνέα, κόρης της Λίβια Μπουνέα, στην οποία πιθανόν ανήκει η σορός που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι έρευνες στη λίμνη θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας, που σύμφωνα με την ομολογία του δράστη περιέχει ένα ακόμα από τα θύματα του. «Οι προσπάθειες είναι επίμονες, έχοντας υπόψη ότι γίνονται όλες οι εξετάσεις με τις διάφορες μεθόδους, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και στην άλλη περιοχή, όπου θα συνεχιστούν αργότερα», είπε.

Όσον αφορά την παρουσίαση του υπόπτου στο Δικαστήριο, ο Αν. Αγγελίδης είπε πως εκδόθηκε εναντίον του ένα τρίτο διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησής του, ενώ υπέδειξε τον αυξημένο όγκο του ανακριτικού έργου. Πρόσθεσε δε ότι έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις, υπολείπονται άλλες 150 και έχουν παραληφθεί 352 τεκμήρια, για τα οποία αναμένονται επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Η ανακριτική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες προς πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών με τις οποιεσδήποτε εξελίξεις καταγράφονται, είπε ο Ανδρέας Αγγελίδης. Στην ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχουν οποιαδήποτε αποτελέσματα από τις έρευνες του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ηλεκτρονικά δεδομένα του 35χρονου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως τα αποτελέσματα που υπάρχουν είναι στη γνώση των ανακριτών και αξιολογούνται μαζί με τις υπόλοιπες μαρτυρίες, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Τέλος, ο Ανδρέας Αγγελίδης κάλεσε όλους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην παρουσίαση των γεγονότων της υπόθεσης, «γιατί είναι μια υπόθεση αρκετά σοβαρή και προχωρούμε σταθερά έτσι ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές που υπάρχουν».

  • Με πληροφορίες από philenews.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ.