5 Μάιος 2019, 23:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2019, 23:39

Μητσοτάκης από Δοξάτο Δράμας: Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, δεν έχει μέλλον

  • Μητσοτάκης από Δοξάτο Δράμας: Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του, δεν έχει μέλλον
    (Φωτ.: Νέα Δημοκρατία)

«Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως Τα μυστικά του βάλτου και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας». Αυτό το μήνυμα έστειλε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα που εντόπισε στη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Δοξάτου Δράμας. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την περιοδεία του στην ανατολική Μακεδονία από το Δοξάτο, όπου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου και του παρουσίασαν το ιστορικό φωτογραφικό υλικό. Μεταξύ άλλων, ο Κ. Μητσοτάκης είδε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις σφαγές που έγιναν στο Δοξάτο αλλά και φωτογραφίες από την κοινωνική ζωή και τις ιπποδρομίες οι οποίες είχαν παράδοση στην περιοχή.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στη μόνιμη πινακοθήκη που λειτουργεί καθώς και στη λαογραφική έκθεση. Κατά την έξοδο του από το Πνευματικό Κέντρο, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «η ιστορική μνήμη αυτού του μαρτυρικού αλλά όμορφου τόπου κρατιέται ζωντανή σε αυτό τον χώρο. Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον». Τα μέλη του Πνευματικού Κέντρου, του δώρισαν κρασιά και λικέρ της περιοχής καθώς και το ημερολόγιο του συλλόγου τους. Φεύγοντας από το χωριό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων του Δοξάτου.

Κατόπιν, ο Κ. Μητσοτάκης μετέβη στη Δράμα, όπου, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το ιστορικό Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ένωση Κυριών Δράμας». Αμέσως μετά είχε σύντομη συνάντηση με τον μητροπολίτη Δράμας και αργότερα έκανε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους. Ο Κ. Μητσοτάκης ολοκληρωσε την επίσκεψη του στην πόλη της Δράμας επισκεπτόμενος εταιρεία παραγωγής μαρμάρου και γρανίτη στη Βιομηχανική Περιοχή. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει την περιοδεία του στην Προσοτσάνη.