5 Μάιος 2019, 14:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάιος 2019, 13:54

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του serial killer στην Κύπρο

  • Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του serial killer στην Κύπρο
    Συνεχίζονται οι έρευνες για τις υποθέσεις του κατά συρροήν δολοφόνου στην Κύπρο (φωτ.: philenews.com)

Για άλλες οκτώ μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του 35χρονου Ν. Μ. ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από μέλη της αντιτρομοκρατικής. Δρακόντεια και αυτή τη φορά ήταν τα μέτρα ασφαλείας, τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας. Το δικαστήριο διέταξε την ανανέωση της κράτησής του, στο άκουσμα νέων γεγονότων από τον ανακριτή, ο οποίος έκανε αναφορά και για μία υπόθεση βιασμού γυναίκας από τον λεγόμενο «Ορέστη», ο οποίος αντιμετωπίζει αδικήματα για επτά φόνους, τους οποίους περιέγραψε σε δική του γραπτή ομολογία.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Νεόφυτος Σιάηλος, στις 30 Απριλίου 2019 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από αλλοδαπή, πως κατά το 2017 και όταν εκείνη ήταν 19 ετών, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της. Όπως πρόσθεσε, ο 35χρονος συνομιλούσε μαζί της για να τη φωτογραφίσει ως μοντέλο. Μάλιστα, βιντεοσκόπησε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα χθες. Ο κατηγορούμενος δεν παραδέχεται τον βιασμό, για τον οποίο παραλήφθηκαν τέσσερις καταθέσεις και αναμένονται κι άλλες. Λέγεται επίσης ότι η 19χρονη εκμυστηρεύτηκε (μέσω κοινωνικών δικτύων) στη σύζυγό του «Ορέστη» τον βιασμό. Για όλες τις υποθέσεις, σύμφωνα με τον ανακριτή, παραλήφθηκαν 352 τεκμήρια και έγιναν έρευνες σε εννέα οχήματα και σπίτια. Επιπρόσθετα, όπως λέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου, θα γίνουν υποδείξεις σκηνών για εντοπισμό του χώρου στον οποίο ο ύποπτος προμηθεύτηκε τα τσιμεντοπλόκ. Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται σε Κόκκινη Λίμνη και Ξυλιάτο.