4 Μάιος 2019, 18:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάιος 2019, 18:26

Ιστορική επίσκεψη του Καθολικού Πατριάρχη Αρμενίων στο Ηράκλειο Κρήτης

  • Ιστορική επίσκεψη του Καθολικού Πατριάρχη Αρμενίων στο Ηράκλειο Κρήτης
    (Φωτ.: ekriti.gr)

Στο Ηράκλειο έφτασε το μεσημέρι ο Καθολικός Πατριάρχης Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν Β΄ για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η παροικία του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 350 χρόνων από την ίδρυση της Αρμενικής Εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», στην περιοχή Καμαράκι, που θεωρείται η αρχαιότερη που σώζεται στην Ευρώπη.

Ο προκαθήμενος της Αποστολικής Εκκλησίας της Αρμενίας, κατά την άφιξή του στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σε αυτό τον ιστορικό τόπο, που ζούσαν τα παιδιά μας εδώ και εκατοντάδες χρόνια, και έφτιαξαν την ιστορία τους. Είναι χαρά μας που είμαστε σε αυτό το αδελφικό μέρος και ο Θεός μας ευλόγησε να έρθουμε στις εκδηλώσεις για τα 350 χρόνια της Εκκλησίας μας. Η προσευχή μας είναι να έχει το χέρι του ο Θεός πάνω σε αυτό τον ευλογημένο τόπο και όσους ζουν εδώ».

Τον καθολικό Πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν Β΄ υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εκπρόσωποι της αρμενική παροικίας του Ηρακλείου και φορείς του τόπου. Ο Μ. Μπόλαρης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Εξωτερικών και ο ελληνικός λαός υποδεχόμαστε τον Πατριάρχη Καρεκίν από το Ερεβάν, από την Αρμενία, του ευχόμαστε καλή διαμονή στην ιστορική αυτή επίσκεψη που κάνει στην Κρήτη».

Απόψε είναι προγραμματισμένη εκδήλωση από την αρμένικη παροικία στον κινηματογράφο «Αστόρια» του Ηρακλείου, ενώ την Κυριακή, στις 11 το πρωί, θα γίνει θεία λειτουργία χοροστατούντος του Πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων, στη διάρκεια της οποίας θα εκτεθούν σε προσκύνημα τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.