4 Μάιος 2019, 16:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάιος 2019, 18:03

Ν. Τραπεζούντα Πιερίας: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» στα «Υψηλάντεια 2019» (φωτο)

  • Ν. Τραπεζούντα Πιερίας: Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» στα «Υψηλάντεια 2019» (φωτο)

Άνοιξε χθες (3/5) η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια 2019» του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου «Αλέξανδρος Υψηλάντης» Νέας Τραπεζούντας Πιερίας. Κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, που είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, με ιδιαίτερη συγκίνηση το κοινό παρακολουθησε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Η μπάντα του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, που είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του μοναδικού επιζήσαντα από τη φιλαρμονική ορχήστρα της Κερασούντας.

Η εκδήλωση, που έγινε ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, ξεκίνησε με ποντιακά άσματα-μοιρολόγια από τους μουσικούς του συλλόγου Αλέξανδρο Αλχαζίδη και Βαγγέλη Παραδεισόπουλο.

Στη συνέχεια, μαρτυρίες επιζησάντων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου διάβασαν, από το βιβλίο του Ν. Ασλανίδη Μάρτυρες 100 χρόνια... μετά, τα μέλη του συλλόγου Μαρίνα Χαραλαμπίδου και Παναγιώτης Σταυριανίδης.

Επίσης το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει και έργα ζωγραφικής της Σοφίας Αμπερίδου με θεματολογία σχετική με τον Πόντο.

  • Φωτογραφίες: Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος «Αλέξανδρος Υψηλάντης».
Gallery
Εκδηλωσεις