4 Μάιος 2019, 10:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάιος 2019, 10:55

Σικάγο: Αύριο η παρέλαση της ομογένειας για την Επανάσταση του 1821 (βίντεο)

  • Σικάγο: Αύριο η παρέλαση της ομογένειας για την Επανάσταση του 1821 (βίντεο)
    Εικόνα από την περσινή παρέλαση (φωτ.: greektownchicago.org)

Η ελληνική κοινότητα του Σικάγο ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ετήσια παρέλαση για την ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου στις 14:30 (τοπική ώρα). Η παρέλαση πραγματοποιείται από το 1965 και είναι μια σημαντική εκδήλωση για την τοπική ελληνική κοινότητα και όχι μόνο, καθώς την παρακολουθεί πλήθος κόσμου πολλών εθνικοτήτων.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν πολλοί σύλλογοι και οργανώσεις, αλλά και εστιατόρια, που προσφέρουν στον κόσμο ελληνικά εδέσματα.

Έντονη συμμετοχή έχει ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος Orpheus Hellenic Folklore Society, που ιδρύθηκε το 1989 με σκοπό τη διατήρηση και την προώθηση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και των παραδοσιακών χορών.

Μάλιστα, ο σύλλογος ήταν καλεσμένος για άλλη μια φορά στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή The Jam, όπου ο διευθυντής του Γιάννης Οικονόμου μίλησε για την εκδήλωση και μαζί με μέλη της χορευτικής ομάδας που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασε ελληνικούς χορούς, στους οποίους συμμετείχαν και οι παρουσιαστές!