3 Μάιος 2019, 22:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάιος 2019, 20:46

Αποκαλυπτήρια μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων και διήμερο ποντιακό γλέντι στα Άνω Λιόσια

  • Αποκαλυπτήρια μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων και διήμερο ποντιακό γλέντι στα Άνω Λιόσια
    (Φωτ.: Δήμος Φυλής)

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Καλλιτεχνικός-Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» με αποκαλυπτήρια μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στα Άνω Λιόσια και μουσικές ποντιακές βραδιές.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 4 Μαΐου με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, ενώ για την Κυριακή και τη Δευτέρα προγραμματίζονται ποντιακά γλέντια με γνωστούς καλλιτέχνες.

Ειδικότερα, το ΔΣ του Συλλόγου, στο πλαίσιο των δράσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία, διοργανώνει το Σάββατο 4 Μαΐου (ώρα 18:30) στην Πολιτιστική Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού «Η Τραπεζούντα» στο Πάρκο Πόλης (Πλατεία Πόντου), τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης θα κάνει ιστορική αναδρομή στη Γενοκτονία, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του πυρρίχιου χορού και την κατάθεση στεφάνων.

Την Κυριακή 5 και τη Δευτέρα 6 Μαΐου (ώρα 20:30) στο ίδιο σημείο, το σωματείο πραγματοποιεί διήμερο πανηγύρι προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου. Την πρώτη μέρα συμμετέχουν ο Στάθης Νικολαΐδης (τραγούδι), ο Ανέστης Ιωακειμίδης (τραγούδι) και ο Γιώργος Ατματσίδης (λύρα), ενώ την επομένη ο Γιάννης Κουρτίδης (τραγούδι), ο Γιώργος Κουλαξουζίδης (λύρα, τραγούδι) και ο Παντελής Νικολαΐδης (φλογέρα, αγγείο). Χορούς θα παρουσιάσουν ποντιακά σωματεία.

Εκδηλωσεις