3 Μάιος 2019, 12:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάιος 2019, 11:04

Γρήγορα φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια

  • Γρήγορα φιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια
    (Φωτ.: gastronomos.gr / Άκης Ορφανίδης)

Ένα αρωματικό πιάτο με πλούσιο χρώμα, που είναι έτοιμο σε μόλις μισή ώρα!

ΥΛΙΚΑ
  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6-7΄, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3΄, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5΄, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
  4. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.
  • Πηγή: gastronomos.gr / Νίκη Χρυσανθίδου.