2 Μάιος 2019, 17:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάιος 2019, 17:24

Επίθεση παράγοντα της ΑΕΚ στον Βασιλειάδη για τον τελικό - «Κλωτσάτε» τη Γενοκτονία

  • Επίθεση παράγοντα της ΑΕΚ στον Βασιλειάδη για τον τελικό - «Κλωτσάτε» τη Γενοκτονία
    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Κατά του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, που επιμένει για τη διεξαγωγή του τελικού της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ σε ένα άδειο ΟΑΚΑ, βάλλει ο έφορος του τμήματος δυναμικών αθλημάτων της ΑΕΚ Νίκος Καραμπουρνιώτης, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα σβήσει την ιστορική ευκαιρία να τιμηθούν όσοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Νίκος Καραμπουρνιώτης, τονίζεται ότι αν ο τελικός διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων θα δοθεί η ευκαιρία να τιμηθούν χιλιάδες άνθρωποι μέσω των τηλεοπτικών δεκτών «σε κάθε σπίτι σε όλη τη Γη και όπου υπάρχει ομογένεια».

«Με πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΚ σας ζητήσαμε να κρατήσει ενός λεπτού σιγής τόσες χιλιάδες λαού στη μνήμη της φρικτής Γενοκτονίας που πέρασε ο ελληνικός λαός στον Πόντο», αναφέρει η ανακοίνωση. «Ένα πραγματικό μήνυμα μνήμης και Ειρήνης που βροντοφωνάζει ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΘΩΟ ΑΙΜΑ. Αυτό, το να γίνει ταυτόχρονα από τόσες χιλιάδες λαού δεν κατάφερε να το κάνει στα εκατό χρόνια καμία ομοσπονδία, καμία κυβέρνηση, κανένας θεσμός. Μόνο ο θεσμός του αθλητισμού. Το υπουργείο σας ονομάζεται Αθλητισμού και Πολιτισμού. Σας δίνεται η ευκαιρία να καταφέρετε να δείξετε στην Οικουμένη ένα παγκόσμιο μήνυμα σε έναν πλανήτη που βράζει από Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο».

Και καταλήγει: «Κλωτσάτε μια ευκαιρία να δακρύσουν βλέποντας έναν αγώνα ποδοσφαίρου εκατομμύρια μάτια, εκατομμύρια απόγονοι ανθρώπων που έφυγαν ξυπόλητοι χωρίς να φταίνε .Στη μνήμη εκείνων ανατρέψετε την απόφαση σας και μη μας αδειάσετε τα γήπεδα, την ψυχή και τη μνήμη, επειδή δηλώνετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός που πληρώνει φόρους για να είστε όλοι στα πόστα σας».