2 Μάιος 2019, 15:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάιος 2019, 15:36

Τσίπρας: Οι Κρητικοί δικαιούνται ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο

  • Τσίπρας: Οι Κρητικοί δικαιούνται ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο
    Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το τμήμα Γούβες-Χερσόνησος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

Ως «όραμα δεκαετιών» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), τονίζοντας ότι οι Κρητικοί δικαιούνται ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, μιας και ήδη έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Χρήστο Σπίρτζη, εγκαινίασε το τμήμα Χερσόνησος-Γούβες. Όπως είπε, το τμήμα Καστέλι Κισσάμου - Χερσόνησος και το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη έχουν ήδη δημοπρατηθεί και τα έργα είναι σε εξέλιξη. «Στο δρόμο αυτό είναι σημαντικό ότι δεν θα υπάρχουν διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Για το τμήμα από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο –το οποίο συνδέεται με το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου– έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μετά το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι η Κρήτη αναβαθμίζεται, γι’ αυτό είναι σημαντικό να προχωρήσει ο ΒΟΑΚ και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο. «Πιστεύουμε ότι την επόμενη πενταετία θα μπορούμε να μιλάμε για ένα έργο πνοής για την Κρήτη, τους Κρητικούς αλλά και τους επισκέπτες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κρήτη είναι ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης», σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ενημέρωσή του για το έργο από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτη Καζάση έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα περίπου εννέα χιλιόμετρα που υπολείπονταν, με τον επιβλέποντα Γιώργο Αγαπάκη να εξηγεί ότι ένα από τα προβλήματα που προέκυψαν και καθυστέρησαν τις εργασίες σχετιζόταν με την Αρχαιολογία και με τα ευρήματα.