1 Μάιος 2019, 16:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάιος 2019, 16:03

Στην Αθήνα ήταν κρυμμένο το όπλο που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

  • Στην Αθήνα ήταν κρυμμένο το όπλο που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία
    Το όπλο του 54χρονου με το οποίο έριχνε μπαλωθιές ανήμερα του Πάσχα (πηγή: ΕΛΑΣ)

Στην Αθήνα είχε τελικά «φυγαδεύσει» το 38άρι με το οποίο ανήμερα του Πάσχα έριχνε μπαλωθιές ο 54χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου υγρών καυσίμων που συνελήφθη κατηγορούμενος για τον βαρύτατο τραυματισμό της Αλεξίας. Οι αστυνομικοί, με βάση τις μαρτυρίες των συγγενών της 8χρονης που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές, έψαχναν τον δράστη στο γειτονικό Λεοντάρι.

Ο 54χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, ενώ από το σπίτι του κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου και δύο κυνηγετικά όπλα.

Ζητούμενο, ωστόσο, ήταν να βρεθεί το 38άρι, το οποίο εντοπίστηκε στο ισόγειο σπιτιού που διατηρεί στην Αθήνα, κρυμμένο κάτω από τη βάση δεξαμενής πετρελαίου. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια επιβεβαίωσαν ότι η σφαίρα προέρχεται από αυτό το όπλο. Επιπλέον, το ειδικό κλιμάκιο που πήγε στη Βοιωτία επιβεβαίωσε ότι η μπαλωθιά «έπεσε» από το σπίτι του κατηγορούμενου στο Λεοντάρι.

Ο 54χρονος, που σημειωτέον δεν έχει άδεια οπλοφορίας για το περίστροφο, βαρύνεται με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.