1 Μάιος 2019, 11:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάιος 2019, 11:06

Νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος ΔΕΗ: Από σήμερα το θερινό ωράριο

  • Νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος ΔΕΗ: Από σήμερα το θερινό ωράριο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Μαρόγιαννη)

Από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του θερινού ωραρίου για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που θα είναι συνεχές από τις 23:00 έως τις 7:00.

Το θερινό ωράριο θα είναι σε ισχύ έως τις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο με συνεχές ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον. Ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν από το 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του), ή διαμένουν σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του Δικτύου Διανομής.

Οι καταναλωτές μπορούν να δουν εάν έχουν τμηματικό ή συνεχές ωράριο ελέγχοντας το μετρητή, ή επικοινωνώντας με το αρμόδιο γραφείο του ΔΕΔΔΗΕ. Οι νέοι ενοικιαστές/ιδιοκτήτες ενός ακινήτου μπορούν να ενημερωθούν για το αν έχουν νυχτερινό τιμολόγιο μέσω του αναλυτικού λογαριασμού της ΔΕΗ, ελέγχοντας το μετρητή ή ελέγχοντας τον πίνακα.

Οι ενοικιαστές μπορούν να κάνουν αίτηση για νυχτερινό ρεύμα αρκεί να έχουν συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ενώ η αλλαγή από συνεχές σε τμηματικό είναι εφικτή μόνο μία φορά και για ορισμένες περιοχές της χώρας.