30 Απρίλιος 2019, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2019, 14:05

Την Πέμπτη αρχίζουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

  • Ανοιχτά την Κυριακή τα μαγαζιά, για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Να τονώσουν την αγορά με προσφορές θα επιχειρήσουν οι έμποροι τις επόμενες ημέρες. Από την Πέμπτη και μέχρι τις 15 Μαΐου οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στις… προνομιακές τιμές των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή του Θωμά 5 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 18:00.

Στην Αττική, πάντως, σε σχέση με πέρσι υπήρξε μείωση του τζίρου κατά 4-6%, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου και του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη, από την αγορά χάθηκαν περί τα 120-150 εκατ. ευρώ. Οι καταναλωτές, όπως κάθε χρόνο, προτίμησαν τα είδη δώρων (με προτεραιότητα στην ένδυση-υπόδηση) και τα τρόφιμα. Επιπλέον, ένα ακόμα συμπέρασμα από την πασχαλινή αγορά είναι ότι συνεχίζεται η μετατόπιση του τζίρου από τους μικρότερους στους μεγαλύτερους.

«Αναφορικά με την αποτυχία του μέτρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων, έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις από τους αρμόδιους φορείς, αφού οι καταναλωτές είτε ζητούν την έκπτωση νωρίτερα, είτε περιμένουν μετά τις γιορτές για να κάνουν τις αγορές τους. Ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί το δεύτερο και ο Μάιος θα είναι ο μήνας που θα επανέλθουν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο σε θετικό πρόσημο, συγκριτικά πάντα με πέρσι», σημείωσε ο Βασίλης Κορκίδης.