1 Μάιος 2019, 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2020, 13:32

Η γραία Άννα «ξαναχτυπά» με ένα βίντεο στα ποντιακά για τη ζωή της γυναίκας στον Πόντο

  • Η γραία Άννα «ξαναχτυπά» με ένα βίντεο στα ποντιακά για τη ζωή της γυναίκας στον Πόντο
    Στιγμιότυπο από το βίντεο

Η γραία Άννα ξαναχτυπά σκορπίζοντας ακόμα μια φορά το γέλιο. Αυτήν τη φορά η γιαγιά ήθελε να επισκεφτεί γυναικολόγο για να την εξετάσει, αλλά κατά λάθος μπαίνει σε οδοντιατρείο. Μέσα από ξεκαρδιστικές ατάκες στην ποντιακή διάλεκτο, η Άννα Σπυρίδου παρουσιάζει τη ζωή της γυναίκας του Πόντου.

Η πρωταγωνίστρια των χιουμοριστικών βίντεο μιλάει αποκλειστικά στο pontos-news.gr και ξεδιπλώνει το ρόλο που την ανέδειξε.

Για το πώς προέκυψε ο ρόλος της γραίας Άννας που σκορπά το γέλιο στους πάντες με τα καμώματά της, η Άννα Σπυρίδου αναφέρει στο pontos-news.gr: «Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο, που άρχισα να συνεργάζομαι με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Ράδιο Μετανάστης" στη Στοκχόλμη. Εκεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη είμαι εκφωνήτρια στη διαδικτυακή εκπομπή "Ποντιακή Φωνή". Για τις προωθητικές ανάγκες τις εκπομπής "γεννήθηκε" η περιβόητη γραία Άννα – ούτε μπορούσα να φανταστώ τότε την επιτυχία που θα σημείωνε ο ρόλος αυτός».

Στα βίντεο που ανεβάζει δεν υπάρχει σενάριο και σκηνοθεσία. «Αυτοσχεδιάζω στη στιγμή. Ξέρω τι θέλω να παρουσιάσω, και όλο αυτό γεννιέται επιτόπου. Το μόνο που με καθοδηγεί είναι η αγάπη μου για τον λαογραφικό και πολιτιστικό παράδεισο που κρύβει ο ποντιακός ελληνισμός. Έμπνευσή μου είναι τα ήθη και τα έθιμα, η παράδοση και η διάλεκτος των Ποντίων» τονίζει η Α. Σπυρίδου στο pontos-news.gr.

Η γραία Άννα έχει γίνει περιζήτητη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. «Πολλοί με έχουν προσεγγίσει κατά καιρούς για να δημιουργήσω γι' αυτούς προωθητικά βίντεο των επιχειρήσεών τους με πρωταγωνίστρια τη γραία Άννα και πάντα στην ποντιακή διάλεκτο. Μου έχει γίνει και πρόταση να παρουσιάσω την αγαπημένη γιαγιά σε φεστιβάλ ποντιακής λύρας μαζί με τον Τάκη Βαμβακίδη το καλοκαίρι στην Αθήνα.

»Τώρα ετοιμάζουμε ένα πολύ συγκινητικό βίντεο με το Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης "Τραντέλλενες", αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας. Θα είναι έτοιμο τις προσεχείς ημέρες» καταλήγει η Άννα Σπυρίδου.

Ελένη Κάλλη