30 Απρίλιος 2019, 13:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2019, 12:59

Ο στρατός της Ινδίας ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες από πατημασιές του Γέτι!

  • Ο στρατός της Ινδίας ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες από πατημασιές του Γέτι!
    (Φωτ.: Τwitter / Indian Army)

Ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε χθες Δευτέρα στο λογαριασμό του στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι, ότι ανακάλυψε «μυστηριώδεις πατημασιές του μυθικού τέρατος Γέτι στον καταυλισμό βάσης Μακάλου (Ιμαλάια)». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πατημασιές αυτές ήταν μεγέθους 81 επί 38 εκατοστά.

Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί το Γέτι απλώς έναν μύθο, όμως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης του Νεπάλ. Όπως είναι φυσικό, η ανάρτηση του στρατού προκάλεσε το γέλιο και τη δυσπιστία των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και οι πατημασιές φέρονται να εντοπίστηκαν στις 9 Απριλίου, ο στρατός ανακοίνωσε την ανακάλυψή του αφού αποφάσισε ότι τα ίχνη που βρήκε ταιριάζουν με παλαιότερες θεωρίες για την ύπαρξη του Γέτι.

Ιστορίες για το μεγάλο τριχωτό τέρας που περιπλανάται στα Ιμαλάια έχουν προσελκύσει την προσοχή πολλών ορειβατών του Νεπάλ ήδη από τη δεκαετία του 1920, ωθώντας πολλούς –μεταξύ των οποίων και ο σερ Έντμουντ Χίλαρι–, να αναζητήσουν το Γέτι.

Το 2008 Ιάπωνες ορειβάτες που επέστρεψαν από το δυτικό Νεπάλ δήλωσαν ότι είδαν πατημασιές οι οποίες πίστευαν ότι ανήκαν στο μυθικό τέρας, στην πραγματικότητα ωστόσο οι επιστήμονες δεν έχουν βρει στοιχεία για την ύπαρξή του. Το 2013 Βρετανός επιστήμονας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μυθικό Γέτι ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι ένα υποείδος της καφέ αρκούδας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.