30 Απρίλιος 2019, 08:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2019, 07:57

Πάπας Φραγκίσκος: Μην κουτσομπολεύετε στα κομμωτήρια!

  • Πάπας Φραγκίσκος: Μην κουτσομπολεύετε στα κομμωτήρια!
    (Φωτ.: EPA)

Ο Πάπας Φραγκίσκος συχνά απευθύνει προειδοποιήσεις για το κουτσομπολιό μεταξύ φίλων και γειτόνων, ωστόσο αυτή τη φορά είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους κομμωτές και όσους εργάζονται σε ινστιτούτα αισθητικής, τονίζοντας ότι σε αυτούς τους χώρους η ψιλοκουβεντούλα θα πρέπει να αποφεύγεται!

Ο Πάπας προέτρεψε 230 Ιταλούς Καθολικούς κομμωτές, στυλίστες και αισθητικούς που επισκέφτηκαν τη Ρώμη για προσκύνημα να μην υποκύπτουν «στον πειρασμό του κουτσομπολιού που συνδέεται εύκολα με την εργασία».

Τόνισε δε ότι αντιθέτως θα πρέπει να ασκούν το επάγγελμά τους «με χριστιανικό στυλ, να αντιμετωπίζουν τους πελάτες με ευγένεια και αβρότητα, να τους προσφέρουν μια καλή κουβέντα και ενθάρρυνση».

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισήμανε επίσης ότι προστάτης τους είναι ο Άγιος Μαρτίνος ντε Πόρες, ένας κουρέας του 16ου αιώνα που εντάχθηκε στο τάγμα των Δομινικανών στο Περού και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του βοηθώντας τους φτωχούς και τους ασθενείς.

Τα κουρεία και τα κομμωτήρια στην Ιταλία παραμένουν κατά παράδοση κλειστά τις Δευτέρες, για αυτό και η συγκεκριμένη ομάδα πιστών επέλεξε τη χθεσινή μέρα για να επισκεφθεί το Βατικανό.