29 Απρίλιος 2019, 20:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απρίλιος 2019, 20:50

Άγιον Όρος: Λιτανεία της εικόνας «Άξιον Εστίν» στις Καρυές

  • Άγιον Όρος: Λιτανεία της εικόνας «Άξιον Εστίν» στις Καρυές
    Φωτ. αρχείου

Σε κλίμα ιεράς κατάνυξης και σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα η καθιερωμένη λιτάνευση του «Άξιον Εστί», της εφέστιας εικόνας των Καρυών, παρουσία του διοικητή του Αγίου Όρους Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Της θείας λειτουργίας, η οποία ετελέσθη κατά την παράδοση από τους Καρεώτες πατέρες, προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Η λιτάνευση της Εικόνας του «Άξιον Εστί» στις Καρυές και στα περίχωρα διήρκησε έξι ώρες με συνοδεία από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Στέφανο Ιερομόναχο Χιλανδαρινό και τους Επιστάτες Γέροντα Παύλο Ιερομόναχο Ξηροποταμινό, Γέροντα Νικόδημο Αγιοπαυλίτη και Γέροντα Παΐσιο Ιερομόναχο Γρηγοριάτη, τον Διοικητή του Αγίου Όρους και πλήθος ορθοδόξων πιστών από διάφορες χώρες.

Η πομπή με την εικόνα ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στην πλατεία των Καρυών, πρωτεύουσας του Αγίου Όρους, με τις καμπάνες του ναού να ηχούν χαρμόσυνα, και διασχίζοντας δρόμους και πλακόστρωτα πέρασε από όλα τα κονάκια και τα κελιά, όπου εγκαταβιούν μοναχικοί καλόγεροι. Οι μοναχοί υποδέχθηκαν την εικόνα με τιμές και παράλληλα προσέφεραν εδέσματα, τυρί και κρασί στους εκατοντάδες επισκέπτες του Όρους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.