30 Απρίλιος 2019, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απρίλιος 2019, 11:42

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

  • Κλείνουν σταθμοί του μετρό λόγω Πολυτεχνείου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άλκης Κωνσταντινίδης)

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν αύριο οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων που θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά. Το επιβατικό κοινό της Αθήνας θα εξυπηρετηθεί μόνο από το μετρό και το τραμ, μιας και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί – λόγω της απεργίας στον προαστιακό οι συρμοί του μετρό θα φτάνουν μόνο μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει και οι ναυτεργάτες (τα πλοία θα μείνουν δεμένα μέχρι τα μεσάνυχτα), αλλά και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια των τρένων· οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Τετάρτη μεσάνυχτα προς Πέμπτη) θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα είναι στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις υπόλοιπες πόλεις στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στο Σύνταγμα, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις.