29 Απρίλιος 2019, 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απρίλιος 2019, 18:50

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

  • Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος
    Ο Τάκης Μόσχος στον ρόλο του Κρέοντα στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φεστιβάλ Αθηνών / Χάρης Ακριβιάδης)

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος σε ηλικία 68 ετών, μετά από εγκεφαλικά επεισόδια που τον είχαν βυθίσει σε κώμα τους τελευταίους μήνες και σεπολύμηνη νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα, σπούδασε Νομική στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Κοινωνιολογίας και Καλών Τεχνών στη Γερμανία.

Ο «Αργύρης» της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία» (1983) του Νίκου Νικολαΐδη, ο «Ναπολέων Λαπαθιώτης» της ταινίας «Μετέωρο και Σκιά» (1985) του Τάκη Σπετσιώτη, τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Σκόπελο μια ήσυχη ζωή, όπως έλεγε, σκηνοθετώντας μια ερασιτεχνική ομάδα του νησιού. Είχε επιλέξει να ζει μακριά από την Αθήνα και τον εθισμό του στα ναρκωτικά, τον οποίο είχε ο ίδιος δημοσιοποιήσει

Ο γοητευτικός ηθοποιός επιστρέφοντας στην Αθήνα εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα σαν μοντέλο και στη συνέχεια πέρασε στη μεγάλη οθόνη στον «Άγγελο» (1982) του Γ. Κατακουζηνού, την πρώτη ελληνική ταινία που μίλησε για την ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα.

Ένας από τους τελευταίους ρόλους του Τάκη Μόσχου στον κινηματογράφο ήταν στη ταινία «Οι Αισθηματίες» (2014) του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ενώ στο θέατρο η τελευταία του εμφάνιση ήταν στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» (2018).

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.