27 Απρίλιος 2019, 15:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2019, 15:29

Θεσσαλονίκη: Πλήρης καταστροφή για το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Σίνδο

  • Θεσσαλονίκη: Πλήρης καταστροφή για το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Σίνδο
    (Φωτ.: thestival.gr)

Καταστράφηκε πλήρως το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Σίνδο από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή. Πλέον ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκεται σε συνεννόηση για το ζήτημα της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών.

Στη μονάδα που καταστράφηκε κατέληγε το σύνολο του περιεχομένου των μπλε κάδων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η καταστροφή της μονάδας είναι πλήρης. Σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη της εταιρείας θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση και εκτιμούμε ότι σε ένα τρίμηνο περίπου θα επαναλειτουργήσει η μονάδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Ο ίδιος, αφού επισκέφθηκε τον χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης, διευκρίνισε ότι αναζητούνται άλλες μονάδες για την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου, μέχρι όμως να βρεθούν ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα ανοίξει τις μέρες αυτές τον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. «Θα δούμε μετά στην πορεία τη διαχείρισή τους. Η ουσία, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι η πόλη δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με τα υλικά ανακύκλωσης», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και αναζητούμε κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να αποστέλλονται εκεί τα περιεχόμενα του μπλε κάδου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης.