27 Απρίλιος 2019, 10:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2019, 12:26

Σρι Λάνκα: Βίντεο-σοκ από τη στιγμή που τρομοκράτης προκαλεί έκρηξη σε ξενοδοχείο

  • Σρι Λάνκα: Βίντεο-σοκ από τη στιγμή που τρομοκράτης προκαλεί έκρηξη σε ξενοδοχείο
    (Φωτ.: EPA / M.A. Pushpa Kumara)

Ένας άνδρας με ένα μεγάλο σακίδιο στην πλάτη φαίνεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δόθηκε στη δημοσιότητα να περπατά σε χώρους του ξενοδοχείου Kingsbury Hotel στο Κολόμπο, λίγο πριν τις εκρήξεις που σκόρπισαν τον θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους στη Σρι Λάνκα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Το ξενοδοχείο ήταν ένας από τους στόχους τζιχαντιστών που προκάλεσαν τον θάνατο σε τουλάχιστον 250 ανθρώπους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βομβιστής είναι ο 33χρονος Ινσάφ Ιμπραχίμ, ο οποίος στο βίντεο φαίνεται να κυκλοφορεί απολύτως ψύχραιμος, σαν να είναι απλός τουρίστας.

Εξάλλου, ο στρατός της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τουλάχιστον δύο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε επιδρομή που εξαπέλυσαν οι ένοπλες δυνάμεις εναντίον κρυψώνας της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Οι στρατιώτες επιχείρησαν να εισβάλουν σε σπίτι στην πόλη Καλμουνάι, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής, όταν δέχτηκαν πυρά. «Στη ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκαν δύο ένοπλοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Σουμίθ Αταπατού, προσθέτοντας ότι ένας άμαχος πολίτης πέθανε επίσης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες και ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους κατά την έρευνα στο σπίτι, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων της περασμένης Κυριακής στη Σρι Λάνκα. Από την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν επτά άνθρωποι.

Επίσης, στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τα πτώματα 15 ανθρώπων, ανάμεσά τους και έξι παιδιών, εντοπίστηκαν στο σημείο της σφοδρής ανταλλαγής πυρών που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης Κυριακής.

Η ένοπλη μάχη μεταξύ στρατιωτικών και φερόμενων ισλαμιστών μαχητών ξέσπασε την Παρασκευή το βράδυ, τοπική ώρα, μετά από την επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Αμπάρα Σέινθαμαρούθου κοντά στην Μπατικαλόα, μίας εκ των τοποθεσιών των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων της Κυριακής.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.