27 Απρίλιος 2019, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2019, 07:59

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο: Ζέστη, σκόνη και τοπικοί όμβροι

  • Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο: Ζέστη, σκόνη και τοπικοί όμβροι
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει για το Μεγάλο Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μόνο τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα από ανατολικές 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν οπότε στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία 14 έως 24 και στην Κρήτη τοπικά 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.