25 Απρίλιος 2019, 22:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απρίλιος 2019, 20:48

Δύο ελληνικές ομάδες πρώτες στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με Lego

  • Δύο ελληνικές ομάδες πρώτες στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με Lego

Δύο κύπελλα και μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση έφεραν από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με Lego (World Festival της First Lego League), που έγινε στο Χιούστον των ΗΠΑ μεταξύ 17-20 Απριλίου, οι δύο ομάδες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα καταφέρνει να κατακτήσει τόσο υψηλή θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής της FIRST LEGO League και να διαγωνιστεί στον τελευταίο γύρο με τις επτά κορυφαίες ομάδες.

Οι Next Generation Kids (NGK) από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων απέσπασαν το πρώτο Βραβείο Κριτών για την καλύτερη συνολική απόδοση στους τρεις τομείς του διαγωνισμού, δηλαδή στα Project, Core Values, Robot Design. Ταυτόχρονα, εξασφάλισαν μια θέση στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου στο Robot Game.

Επίσης, οι The Inventors από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας έλαβαν το πρώτο βραβείο για την καλύτερη έρευνα. Τα παιδιά και από τα δύο σχολεία, ηλικίας 11-12 χρόνων, ανταγωνίστηκαν μαθητές που σε πολλές περιπτώσεις έφταναν τα 16 έτη, γεγονός που μεγιστοποιεί την αξία των διακρίσεων που έφεραν.

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 15.000 παιδιά από 40 διαφορετικές χώρες και διαγωνίστηκαν στη ρομποτική, την έρευνα και την καινοτομία, ενώ περισσότερα από 33.000 άτομα επισκέφθηκαν το συνεδριακό κέντρο «George Brown Convention Center» στο Χιούστον, όπου πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές των επιστημών και της τεχνολογίας για παιδιά.

Στην Ελλάδα, το First Lego League τη σχολική χρονιά 2018–2019 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα τιμήσει αντιπροσωπείες των ομάδων στο Προεδρικό Μέγαρο την Κυριακή 19 Μαΐου. Διοργανωτής του First Lego League σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT-Δράση για την Εκπαίδευση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.