27 Απρίλιος 2019, 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2019, 10:56

Λαμπριάτικα ανεβατά Ηρακλείου

  • Λαμπριάτικα ανεβατά Ηρακλείου

Μια παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ

για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 12 γρ. σόδα
  • 200 ml αραβοσιτέλαιο
  • 80 ml κονιάκ ή ούζο
  • 200 ml γάλα
  • σουσάμι
  • κανέλλα

για τη γέμιση

  • 800 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγη κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε για 10΄.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 μπαλάκια, τα οποία ανοίγουμε σε μικρά πιτάκια.
  3. Λιώνουμε τη γέμιση στο μπλέντερ και την μοιράζουμε στα πιτάκια. Τα κλείνουμε, φτιάχνοντας μπαλάκια.
  4. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλλα και σουσάμι.
  5. Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30΄.

Σερβίρονται κρύα.